Bedrijvigheid in de haven

Het sterke cluster van gerenommeerde bedrijven in de Schiedamse havens voorziet de internationale offshore-industrie al jaren van uitgebreide kennis, hoogwaardige innovatie en duurzame materialen.
Sterk Offshore cluster

Al sinds jaar en dag voorziet een sterk cluster van gerenommeerde en gespecialiseerde bedrijven in de Schiedamse havens de internationale offshore-industrie van hoogwaardige uitgebreide kennis, innovatie en materialen. Offshore Valley maakt, ook volgens wetenschappelijk onderzoek van de Erasmus Universiteit, met meer dan 50 gerenommeerde offshore bedrijven en 2000 ingenieurs, deel uit van een van de meest complete maritieme innovatieve offshore hotspots van de wereld. Grote namen als Jumbo, Damen, Huisman, Mammoet, RH Marine, SBM Offshore, HSM, Gusto en Wärtsilä maken met nog veel meer bedrijven dit sterke cluster uniek. Hier wordt innovatie gemaakt!

“De haven van Schiedam blijft een maritiem gebied en onderdeel van Groot-Rotterdam. Zowel bedrijven die zich richten op hoogwaardige kennis als maritieme maakbedrijven blijven nodig. Onze steeds geavanceerdere scheepsmotoren moeten wel geplaatst kunnen worden. De samenwerking tussen beide kanten heeft potentie en kan nog verder worden versterkt” - Henk de Jong directeur, SUBLX Wärtsilä
De haven van Schiedam is een maritieme hotspot. Om die status te behouden en te vergroten is het vestigen van maritieme bedrijven een belangrijk uitgangspunt voor de ontwikkelingen. Bekijk hier de beschikbare kavels, panden en voorzieningen.
OFFSHORE VALLEY - Port of Schiedam

360° impressie van Offshore Valley

Ondernemersverenigingen in de haven

Onderlinge samenwerking is van groot belang in het Offshore Valley cluster. Juist het cluster van afwisselende bedrijven in de haven zorgt voor economische ontwikkeling, verduurzaming en innovatie en maakt ruimte voor vernieuwing. Er zijn op dit moment twee ondernemersverenigingen actief binnen het havengebied van Schiedam.