Grond Toernooiveld aangekocht door ontwikkelaar Heembouw

Grond Toernooiveld aangekocht door ontwikkelaar Heembouw

Met het ondertekenen van de gronduitgifteovereenkomst is de bouw van het duurzame appartementencomplex aan het Toernooiveld weer een stap dichterbij. Maandag ondertekenden wethouder Fahid Minhas en Heembouw de overeenkomst voor het gebouw dat ontwikkeld wordt onder de naam ‘Let’s Go West’.

In samenwerking met Schiedamse gebiedsontwikkelaar The World is Our Home (WoH) en in overeenstemming met bewoners en ondernemers uit de omgeving, zijn een aantal uitgangspunten voor het ontwikkelplan opgesteld.

Let’s Go West wordt een iconisch, duurzaam en gasloos gebouw met een groene gevel. Middeldure koop- en huurwoningen vullen het gebouw, samen met een aantal (buurt)voorzieningen en een overdekte parkeergarage.

Wethouder Fahid Minhas is blij met deze ontwikkeling: “Het gaat niet alleen om hoogwaardige woningbouw, maar het plan voorziet ook in voorzieningen op de locatie Toernooiveld. Dit sluit naadloos aan bij de huidige woningvraag van de stad.”

Verwacht wordt dat, na het verkrijgen van de omgevingsvergunning, in het derde kwartaal 2019 met de bouw kan worden gestart. Van de 149 woningen zijn er 119 bestemd als huurwoning, die door MN in opdracht van het Pensioenfonds Metaal en Techniek worden beheerd. Met de verkoop van de 30 koopwoningen, welke gelegen zijn op de bovenste drie lagen van elk gebouw, zal Heembouw in het voorjaar van 2020 beginnen.

Geen reactie's

Geef een reactie