Succesvol stadserf havenontwikkeling

Succesvol stadserf havenontwikkeling

Meer dan 175 deelnemers uit de maritieme industrie, maatschappelijke instellingen, bewoners en overheden gingen gisteren met elkaar in gesprek over de toekomst van het havengebied van Schiedam.  “Het bruist van de energie in de Schiedamse havens!” aldus Wethouder Minhas.

Schiedam is de bakermat voor de ontwikkeling van high tech- en innovatieve offshore energy. De ontwikkeling van deze hoogwaardige kennis en innovatie is essentieel voor verduurzaming, energietransitie, de Roadmap Next Economy en de aantrekkelijkheid van het Rotterdams havengebied als geheel.

Sinds 2014 vindt er een grote gebiedsontwikkeling plaats in de havens van Schiedam. Samen met het bedrijfsleven,  partners en het Havenbedrijf Rotterdam voert de gemeente een omvangrijk investeringsprogramma van 22 miljoen euro uit. Het programma omvat het verbeteren, verduurzamen en innoveren van bereikbaarheid, verbeteren en veiliger maken van infrastructuur, samenwerkingen op het gebied van technisch onderwijs, kennis en innovatie en het waarborgen van een goede leefomgeving.

Bron: RTV Rijnmond https://www.youtube.com/watch?v=4XmOArLTqyo

Bron: SchieTV – https://www.schie.nu/tv/video/2109/schiedam-wil-nog-voor-meer-offshore-industrie

Geen reactie's

Geef een reactie