‘Water as Heritage’ bezoek aan en van Taiwan

‘Water as Heritage’ bezoek aan en van Taiwan

Afgelopen maand reisde Bart Heinz op uitnodiging van de Taiwanese regering af naar Taipei, om te mogen presenteren op het internationale ‘Water As Heritage’ congres. Bart sprak daar over Schiedam en haar watererfgoed. Over de zeehavens en de geschiedenis daarvan. Over de geschiedenis van de binnenstad en de onmiskenbare aanwezigheid van de Schie.

Zijn bevlogen presentatie heeft geen windeieren gelegd. Nog geen 5 weken na zijn presentatie in Taiwan, is er een delegatie van de Taiwan International Institute for Water Education – TIIFWE (een belangrijke partner en adviseur op het gebied van werelderfgoed van UNESCO) op bezoek geweest in Schiedam.

Per watertaxi arriveerde de delegatie, begeleidt door Bart, in de haven om hun reis te vervolgen met een bezoek aan Nolet’s destilleerderij, een rondvaart door de binnenstad op de fluisterboot en af te sluiten bij de Maeslantkering.

De delegatie was onder de indruk van het Schiedamse erfgoed, de historie en de cultuur. De banden met TIIFWE en UNESCO zijn met dit bezoek goed aangesterkt en biedt nieuwe mogelijkheden voor de toekomst!

Geen reactie's

Geef een reactie